Magic the Gathering
Magic the Gathering30801 MEDLEMMAR 0 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1783 ARTIKLAR
Sortera efter: datum - namn - artikeltyp - författare

 

Intervju
Intervju med Seb McKinnon

Magic-illustratör, filmskapare, musiker. Seb McKinnon har många strängar på sin lyra. Häng med när vi diskuterar hans mångfacetterade konstnärsskap och hur allting egentligen hänger ihop!

av vampiric_ninja
10:03, 27/1 -18
läst 2979 ggr.
Skriv ut artikel
6 kommentarer

vampiric_ninja: Hej, Seb. Tack för att du ställer upp på denna intervju! Vill du presentera dig själv för mina läsare?

Seb McKinnon: Hej, läsare! Jag är en konstnär och illustrerar kort för Magic the Gathering med mera. Tack för att jag får vara med, August. Det är coolt att bli tillfrågad om en intervju av det skandinaviska Magic-communityt.

v_n: Nöjet är helt på min sida!

Enligt det mäktiga internet kommer du från Kanada. För att vara ärlig hade jag gissat på de brittiska öarna.


SM: Haha, på grund av mitt släktnamn?

v_n: Faktiskt inte. Jag antar eftersom ditt arbete utanför Magic får mig att tänka på saker som arthurlegenden och brittisk folktro. Var i Kanada bor du?

SM: Aha, jag förstår! Tja, jag bor för närvarande i Montreal, Quebec. Ibland önskar jag dock att jag bodde i en stuga på Irland eller i Skottland - någonstans svårtillgängligt och ödsligt med lynnigt väder året om.

v_n: Ja, det låter mer som vad jag föreställde mig!

Du har gjort en del arbete för Ixalan och det senaste setet, Rivals of Ixalan. Wizards lät dig måla vampyrer uteslutande. Ixalans vampyrer är ganska annorlunda gentemot vad vi är vana vid, och är någon slags korsning mellan conquistadorer och kyrka. Tyckte du om att måla dem?


SM: Det gjorde jag verkligen. Den spanska erövringen av Den Nya Världen är en historisk period som jag finner ganska fascinerande. Jag har läst mycket om den, och när jag fick stilguiden och såg att Ixalans art direction inspirerades av det blev jag otroligt exalterad! Vampyrernas design tilltalade mig mest, så när den underbara art directorn Dawn Murin frågade mig hur många verk jag var tillgänglig för att göra uttryckte jag min önskan att måla dessa vampyrer. Jag är väldigt tacksam att hon tilldelade mig dessa tre illustrationer (Twilight Prophet, Duskborne Skymarcher, Sadistic Skymarcher). De är bland mina favoritverk jag gjort för Magic såhär långt.
Twilight Prophet
v_n: De är fantastiska! Faktum är att Twilight Prophet är min favoritillustration i hela Rivals of Ixalan. Karaktären är spöklik och mystisk och den mörka färgpaletten kontrasterar till lugnet och skönheten i bilden. Jag älskar den!

Kan du berätta mer om verket?


SM: Tack så mycket! Väldigt roligt att höra. Som jag redan nämnt var Dawn Murin min art director för detta kort, och när hon hade sett mina föreslagna skisser bad hon mig att se till att det fanns varma solstrålar närvarande i bilden, så jag kombinerade det med den mörka paletten för att skapa den lysande effekten.
Personligen gillar jag att eftersträva enkelhet i en illustration, med fokus på ögonblickets känsla snarare än detaljerna. Jag föreställde mig detta som en filmscen i slow motion, med hon som kommer från skuggorna in i ljuset. Desto mer solljuset avslöjade henne, ju mer såg vi att hon faktiskt svävar, hennes undre hälft nästan gjord av skuggorna hon kommit från.

v_n: Oh ja, den har verkligen känslan av slow motion. Majestätisk!

Vad är din åsikt om Ixalan-settingen överlag?


SM: Jag älskar den. Alltihop. Konceptet, konsten, looken - definitivt ett av mina favoritplan. Kändes som något fräscht.
Jag skulle älska att ansluta mig till konceptkonst-teamet på Wizards en dag för att fantisera ihop ett nytt plan. Det vore så kul!

v_n: Du har också gjort en del fantastiska alternativa illustrationer för populära kort som Entomb och Abrupt Decay. En som jag inte hade sett förut är din version av Stasis, hittills bara tillgänglig på Magic Online. Den avbildar en flicka som plockar en blomma från en förstenad riddare på ett slagfält fruset i tiden.

Vad kan du berätta för oss om din version av Stasis?


SM: Den ursprungliga Stasis är en av de mest kontroversiella illustrationerna i spelet i bemärkelsen att man antingen älskar den eller hatar den. Jag gillar den tidiga magickonsten, så när jag blev ombedd att göra en ny version kände jag pressen att leverera något som kunde tillfredsställa båda sidor. Jag började med Magic som barn eftersom jag förälskade mig i illustrationerna - jag tror att en del av mig kanaliserar känslan av de dagarna medan jag målar, min hand vägledd av min barndom på något sätt.
Jag är verkligen nöjd med hur detta verk blev, och jag har fått massor av positiv respons från communityt. Det är synd att den bara existerar på Magic online, men vem vet? Wizards kanske trycker den som fysiskt kort en dag. Förhoppningsvis hittar jag tiden att få några Stasis-spelmattor gjorda i år. Tror du att spelarna skulle gilla det?

v_n: Definitivt. Jag skulle inte ha något emot att äga en!

Verkar som vi kom in på Magic på samma sätt. När jag upptäckte spelet 1994 kunde jag inte reglerna och illustrationerna var vad som fick mig intresserad från första början. Jag är också ett stort fan av den tidiga konsten, även om jag inte är särskilt förtjust i Fay Jones Stasis.

Om du fick välja helt fritt, vilka andra klassiska old school-kort skulle du vilja ge ett försök?


SM: Word of Command hade varit rolig att återuppfinna, även om de där ögonen som stirrar från det totala mörkret helt klart gör den till vad den är. Ganska vågat.
Sylvan Reclamation
v_n: Den är verkligen minimalistisk!

Ditt arbete, framför allt utanför Magic, tycks vara kraftigt inspirerat av sagor och folktro. Stämmer det?


SM: Det stämmer. Sagor och folktro älskar jag.

v_n: Det påminner mig faktiskt mycket om den svenska konstnären John Bauer (1). Känner du till hans arbete?

SM: Det gör jag. Han är en konstnär vars målningar och teckningar når direkt till djupet av mitt hjärta. Känns som en tvillingsjäl.

v_n: En ljushårig flicka är en återkommande karaktär i mycket av ditt arbete. Jag tänker på den kvintessentiella unga prinsessan eller sagohjältinnan (så som John Bauers Tuvstarr). Vilken är denna karaktärs betydelse?

SM: Det är en karaktär som funnits i mina tankar i flera år nu. Jag är rädd att jag inte riktigt kan säga varför hon började dyka upp i min fantasi, men jag kan berätta när:

Det var under en backpackingresa i Skottland för några år sedan. En djup inspiration kom till mig där i Högländerna, och sedan dess har jag känt mig nödsakad att på något sätt avbilda denna karaktär. Jag försöker att inte ifrågasätta dessa saker. Vad är talesättet - en konstnär är bara ett verktyg? Jag bara handlar och ger liv åt vad som kommer till mig enligt det bästa jag kan! Vad jag vet är att den här karaktären är en del av en större berättelse som jag känner behovet att berätta - och det gör jag genom mitt projekt KIN Fables.

v_n: Ja, du är även filmskapare. KIN Fables-trilogin är en kortifilmstrilogi som du gjorde med din bror. Dessa filmer har verkligen det ovan nämnda sagoelementet med karaktärer som den ljushårga flickan och en riddare. Jag är nyfiken på sammanhanget som trilogin gjordes i. Kan du berätta mer?

SM: Jag har vetat att jag ville göra film sedan jag var barn. Efter backpackingäventyret i Skottland bestämde jag mig för att det var dags att kasta mig rätt in i det, även om jag inte riktigt visste hur. Som tur var visade sig att min bror är en naturegåvad filmfotograf, något slags underbarn. Med hans hjälp och konstnärskap skapade vi KIN fables-trilogin tillsammans. Nu blir det en långfilm baserad på detta som jag för närvarande utvecklar och försöker finansiera.

v_n: Coolt!

Du gör även musik under namnet CLANN. Faktum är att CLANN gjort soundtracket till KIN Fables-trilogin. Musiken är väldigt suggestiv och atmosfärisk. Vilka är dina influenser?


SM: Jag har många! Jag antar att jag är influerad av musiken jag tycker om att lyssna på, och jag gillar verkligen Bonobo, Massive Attack och Sigur Rós (2). Jag älskar också soundtracken till The Village, The Fountain och Interstellar (3). Vad som helst med fiol och cello egentligen. Min musik är väldigt tätt kopplad till mitt arbete med film, så därför har den en viss filmisk egenskap. Att skapa musik frammanar så många visuella idéer hos mig - det är min inspirationskälla.

v_n: Illustration, film, musik - ser du någon av dessa konstformer som din primära?

SM: Inte egentligen. För mig är de alla sammankopplade!
Blind Obedience
v_n: I april kommer Magic att återvända till den klassiska settingen Dominaria. Kommer din konst att finnas i setet?

SM: Jag tror jag har ett verk eller två där, ja. Jag ser verkligen fram emot det!

v_n: Kul att höra!
Som någon som följt spelet en längre tid, känns det speciellt att arbeta med en klassisk setting?


SM: Ganska speciellt, helt klart, men jag måste säga att min drömsetting att återvända till vore Lorwyn/Shadowmoor. Jag hoppas verkligen att Wizards tar oss tillbaka dit. Jag känner att det skulle få mig att skapa den bästa konsten i mitt liv att måla älvor till den världen. Bara min personliga konstnärsdröm!

v_n: Jag skulle verkligen inte ha något emot en återkomst till Lorwyn/Shadowmoor - och ja, din stil hade verkligen passat perfekt för den mörka drottningen Oona och hennes okynniga undersåtar.

Fråga från min hustru: Om du kunde välja en historisk person att diskutera konst med, vem hade du valt?


SM: Ah, det är alltid en svår fråga. Förmodligen filmskaparen Andrei Tarkovsky (4).

v_n: Haha, får du den frågan ofta? Jag måste erkänna att jag aldrig har "fattat" Tarkovsky.

Hursomhelst är det dags att avrunda intervjun! Tack ska du ha och lycka till med alla dina projekt. Jag ser fram emot den där långfilmen!FOTNOTER:
1) Svensk konstnär och illustratör från Jönköping känd framför allt för sina tolkningar av troll och andra sagolika väsen. F. 1882, d. 1918.
2) I tur och ordning - engelsk DJ, brittisk trip hop-duo, isländsk postrock.
3) I tur och ordning - M. Night Shyamalans mysteriethriller från 2004, nordamerikansk sci-fi från 2006 och sci-fi av Christopher Nolan från 2014.
4) Rysk filmregissör känd för SF-filmer som Solaris och Stalker.


***

Den engelska originalversionen hittas på min blogg. länk

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Ichorid skrev 22:11, 30/1 -18 Sweet läsning som vanligt! Intressanta frågor, och det märks att du har forskat kring artisten.

Här är Seb McKinnons Stasis illustration btw :]

Den länkas redan i artikeln. :)

22:39:38, 30/1 -18
Uppdaterad: 22:40:02, 30/1 -18
Ichorid

HEDERSMEDLEM
Linköping
*Konstnären, inte artisten

22:12:41, 30/1 -18
Ichorid

HEDERSMEDLEM
Linköping
Sweet läsning som vanligt! Intressanta frågor, och det märks att du har forskat kring artisten.

Här är Seb McKinnons Stasis illustration btw :]

22:11:26, 30/1 -18
vampiric_ninja

REDAX
Kalmar
Tack ska ni ha! :)

För er som undrar vad som hände med intervjun med ”tidernas mest produktiva magickonstnär” kan jag avslöja att Kev Walker tackat ja till en intervju. Han mottog mina frågor och meddelade att han börjat besvara dem, men därefter slutade Kev helt att svara på mina meddelanden. En besvikelse absolut, men sådant man får räkna med. Exakt samma sak har hänt med fyra konstnärer dessförinnan..

15:26:55, 30/1 -18
Binkabi

REDAX
Kalmar
Tycker alltid det är lika spännande att få höra tanken bakom en illustration. Deras tanke skiljer sig alltid mycket från vad jag tror/tänker... men så kan jag knappt måla en streckgubbe heller ;)

13:47:04, 30/1 -18
Iniovan

MEDLEM
Eksjö
Jag har diggat honom sen SoI iallafall, och just nu senast var ju Twilight Prophet snyggast på länge. Kul med intervju!! :)

13:55:19, 27/1 -18
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!