Magic the Gathering
Magic the Gathering29953 medlemmar 995 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Jace, the Mind Sculptor
av ember, 14:14, 15/5

"I skrivandes stund är vi mitt uppe i SM i Modern 2018 på LinCon. Ett kort som många nog trodde var för bra för detta format är Jace, the Mind Sculptor. Det är inte svårt att förstå varför - när Modern instiftades i augusti 2011 hade vi just sett ett av de mest snedvridna standardformaten i historien. I juni samma år, alltså bara ett par månader innan Modern som format skapades, bannades Stoneforge Mystic och just Jace, the Mind Sculptor i Standard, för att komma åt formatets överlägset bästa lek: Caw-Blade (här är ett exempel på en lista). Jace, the Mind Sculptor hade från dess att han spoilades underskattats från vissa håll, men han visade sig vara närapå oslagbar i det skalet och i det formatet.

Således var Jace, the Mind Sculptor ett av de 21 kort som var bannade redan från början. Trots att han därmed bara fick spelas i Legacy och Vintage gjorde han avtryck även där, och har med framgång spelats i lite olika skal under perioder - bland annat i ett som i mycket liknar det Caw-Blade-skal som gjorde honom för bra för Standard våren 2011.

När det så blev klart att han tidigare i våras skulle unbannas i Modern hände det mest förutsägbara först: han dubblade i värde, och folk började bygga lekar med honom. Formatet tycks dock ha hanterat honom väl - än syns inga tecken på att Jace, the Mind Sculptor skulle vara för bra. Snarare tvärt om. Mike Sigrist redogör här tydligt för flera av bekymren med honom i formatet. Istället verkar trotjänaren Bloodbraid Elf som unbannades samtidigt lämnat ett mycket större avtryck.

Ett par kopior verkar letat sig in i UW Control och Blue Moon, men det är knappast den dominans som Wizards var rädda för när formatet skapades. Det ser alltså ut som om han kommer få stanna i formatet för en överskådlig framtid. Var det någon som tog sig in i T8 på vårt eget Modern-SM tro?"


 

KOMMENTARER 5 st


Niklashw
 
Ichorid menar du Yawgmox?
Skriven: 19:51, 18/5

Rackapulsare
 
När man läser denna "veckans kort" så ska man så klart lyssna på Jace, the Mindsculptor av Tha Gaterin' https://www.youtube.com/watch?v=gnYhG_ekoH8&t=3s Minns också första gången i standar mot Jace, jag snobbe kortet med Volition Reins (ja, jag kunde inget om MTG standard på den tiden) och sen ultade jag Jace, min motståndare trode så klart att han skulle ulta och vinna nästa turn, men nybörjar turen var på riktigt den gången! :)
Skriven: 09:47, 16/5

latsblaster
 
Kan det vara så att det här blir det första kortet som varit med två gånger? Jag dubbelkollade nyss och jo, det har varit med förut (jag gjorde en sammanställning för att inte själv göra om ett kort).
Skriven: 08:22, 16/5

Ichorid
 
Ah, Jace. Jace Jace Jace. Yeys!

Magic var en spännande tid när han begav sig. Back in the days så sa folket "Black Lotus", sen när han väl kom så sa de "Jace". Magic gick in i en ny ålder.

Det ska bli kul att se vad det blir när vi får en ny "Jace" att snacka om. Antagligen så har det redan hänt, med Deathrite Shaman.

Väntar fortfarande på Yawgmoth's Time Mox.
Skriven: 14:44, 15/5

latsblaster
 
Ember visar tydligt att om man missar ett kort när det släpps kan det vara lika aktuellt (nästan) cirka 8 år senare! Eller har kortet redan varit med? Få kort som man har läst lika mycket om som JtMS ...
Skriven: 14:30, 15/5


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2018

- Jace, the Mind Sculptor / ember [5 k..]
- Llanowar Elves / ember [6 k..]
- Thaumatic Compass / ember [4 k..]
- Cabal Stronghold / ember [7 k..]
- Firesong and Sunspeaker / ember [3 k..]

- Grasping Scoundrel / Sajkobeer [3 k..]
- Arch of Orazca / Binkabi [1 k..]

Byt år:

  Dominaria! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!