Magic the Gathering
Magic the Gathering30776 medlemmar 998 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Arch of Orazca
av Binkabi, 14:21, 15/1

"Att välja ut ett enda kort att skriva om från ett helt nytt set fullt med kort är minsann inte lätt. Var ska man börja? Vilket format bör man inrikta sig på? Så många frågor, så få svar... Efter att ha sökt högt och lågt kom jag till slut fram till veckans kort, Arch of Orazca.

Som läget ser ut idag är Standard i princip aggrolekar i diverse färger och former. Med lite efterforskning verkar metat bestå av ungefär 75% aggro och 25% kontroll, dock innefattar det God-Pharaoh's Gift vilket åtminstone jag klassar som combo/kontroll. Jag tror (och hoppas) att kort som Arch of Orazca kan hjälpa oss att få tillbaka en del av kontrollekarna som just nu blir undantryckta. Som jag ser det har kortet två stora fördelar som ger mig hopp:

1) Ett land tar inte upp värdefulla spellslots, vilket gör det till ett eftertraktat tillskott till långsammare lekar. Generellt behöver man många olika sorters svar, kortdrag och ett par svårhanterade wincons för att lyckas bra med kontroll. Kan du flytta någon av kategorierna till din manabas har du en stor fördel!

2) Att kunna använda manabasen till mer än mana är mycket viktigt, inte minst i kontroll. Kan man skära ner på kortdrag och fylla på med removal, kontringar och wincons utan att egentligen förlora själva kortdraget ligger man riktigt bra till. Vi har sett det förr i Standard, främst tänker jag på UB kontroll som spelades flitigt under Innistrad-eran. Kort som Nephalia Drownyard fungerade som mana och wincon, vilket gjorde att resten av leken kunde vara svar och kortdrag. Om man inte kunde vinna med hjälp av Drownyard låg man visserligen illa till, men det hände väldigt sällan.

Det är inte omöjligt att vi får se en liknande lek blomma i Standard när Rivals of Ixalan blir legalt. En stark UX kontroll med billiga removals, hyfsade sweepers och starka wincons känns inte allt för avlägset, något åtminstone jag är glad över!

Avslutningsvis så har kortet Ascend, vilket gör att man mest troligt inte kan aktivera det direkt turn 6, men ärligt talat... Är du i en så pass bra position att du har möjlighet att bränna turn 6 för att dra ett extra kort så kommer du troligen att vinna ändå!"


 

KOMMENTARER 1 st


Beakid
 
Tror alla tvåfärgade kontroll-lekar i Standard vill spela 1 sån här.
Skriven: 08:26, 17/1


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2018

- Sonic Assault / latsblaster [15 k..]
- Sakura-Tribe Elder / latsblaster [5 k..]
- Jiang Yanggu / ember [4 k..]
- Goblin Chainwhirler / ember [4 k..]
- Rowan Kenrith / ember [3 k..]

- Jace, the Mind Sculptor / ember [5 k..]
- Llanowar Elves / ember [6 k..]
- Thaumatic Compass / ember [4 k..]
- Cabal Stronghold / ember [7 k..]
- Firesong and Sunspeaker / ember [3 k..]

- Grasping Scoundrel / Sajkobeer [3 k..]
- Arch of Orazca / Binkabi [1 k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!